snoubení vína a pokrmů | VÍNO HRUŠKA
Víno Hruška | e-shop

Tvoříme víno, které snoubí unikátní terroir a umění osmi generací vinařů

Soulad a harmonie přírody s lidskou prací nás učí cti a pokoře již po staletí. Pochopili, a smířili jsme se s tím, že každé, byť sebelepší víno, se jednou dopije. Nesnažíme se vyrobit víno, které by bylo za každou cenu stejné jako předchozí šampion. Bylo by to mrháním času a výsledek by byl svým způsobem padělek. Umění je v tom, že každý obraz je originál – a také každé víno je originál a má svůj charakter.
Přírodu považujeme za klíč k naší práci a také k naší budoucnosti. Terroir, kterou momentálně jako správci s láskou spravujeme, předáme další generaci v té nejlepší kondici.
Používáme tradiční, ale zdokonalené způsoby výroby vína. Vždyť kde bychom byli, kdyby doktoři operovali metodami platnými před 50 lety. Naše filozofie podnikání říká, že víno se nedá vyrábět s jediným cílem dosažení zisku. Věříme, že víno se musí pochopit, víno se musí žít.

V současné době se snoubení vína a pokrmů řadí na přední místo v gastronomii a patří k nejsložitějším úkolům sommeliera
a šéfkuchaře.

zlaté pravidlo

Vybíráte-li víno k pokrmům, existuje jedno zlaté pravidlo. Čím je pokrm delikátnější, tím by mělo být i delikátnější, jemnější víno, zatímco pokrmy výraznější úpravy a plnější či kořenitější chuti mohou být doplněny extraktivnějšími a více aromatickými víny.

Člověk je individualista a proto vnímá vůně a chutě rozlišně. Může být mimořádně citlivý na určité smysly vnímání jako je sladkost, kyselost, slanost, hořkost, a proto kombinace určitého pokrmu s vínem bude u každého individuální.


Samozřejmě člověk žije v civilizovaném světě a je začleněný do určité skupiny, oblasti, země, která
má zvyky, tradice převzaté od svých předků. Jeho apetit je zcela určitě ovlivněn chuťovou skladbou daného regionu.

A tak musí sommelier, šéfkuchař, ale i sklepmistr neustále zkoušet, modernizovat a přizpůsobovat se novým trendům, hledat nové chutě, nové snoubení a naslouchat světu, aby nejen uspokojil své zákazníky a hosty,
ale aby jim otevřel bránu do zážitkové, nevšední gastronomie.

 

Doporučení našeho sommeliera:  "Exkluzivní snoubení na vidličku aneb pánský dezert"
Sýr s modrou plísní (roqvuefort) na vlašském oříšku s meruňkovou marmeládou v kombinaci s vínem Late Harvest, botritický sběr, vinařství Santa Alicia (92g zbytkového cukru).


Sommelier, lektor v oboru gastronomie Marian Jemelík

 

,,Vína jsou stvořena, aby stejně jako diamanty doplňují prsten, doplňovala jídlo.''

(P. Pons)

doporučujeme

Rulandské šedé - 0,75 l, výběr z hroznů 2015 (organic) - náhled 249Kč Rulandské šedé - 0,75 l, výběr z hroznů 2015 (organic) Ročník sklizně 2015
detail produktu
 


 

zeptejte se nás

VÍNO HRUŠKA s.r.o.
696 71 Blatnička č.143
Česká republika
IČ: 27715591, DIČ: CZ27715591

Bc. Helena Havlíková
(+420) 702 197 455
Po-Pá 7.00 – 15.30 hod.
E-mail: info@vinokterechutna.cz

Máte-li dotaz, můžete využít i kontaktní formulář





 
Užitečné odkazy: sommelierské minimum snoubení vína a pokrmů výroba vína skladování vína víno a zdraví Vína prodáváme jen osobám starším 18 let
© Copyright 2008 Stanislav Hruška www.vinohruska.cz Design by bizmark Tvorba e-shopu: Webios.cz mini logoWebios.cz – webdesign, SEO a tvorba www stránek